Brandstoffen

EN590 Diesel

Oliehandel Schippers is al ruim 50 jaar leverancier van motorbrandstoffen aan bedrijven uit diverse sectoren zoals: grondverzet, loonwerk, bouw, industrie, etc. met een eigen thuis tankinstallatie, werklocatie of onderweg. Dagelijks bevoorraden een drietal tankwagens klanten in gebied groot Eindhoven. We beschikken over grote(40.000 liter) en kleinere(20.000 liter) tankwagens, zodat we voor elke situatie een passende oplossing kunnen bieden.

Als familiebedrijf vinden wij het belangrijk om vrij te kunnen handelen en niet gebonden te zijn aan de wensen van een oliemaatschappij. Dagelijks zoeken wij naar de beste en goedkoopste optie om de brandstof te laden zodat we je altijd de beste deal kunnen bieden!

Blauwe Diesel EN590/20

Blauwe Diesel is de meest duurzame brandstof van het moment, is een volledige vervanger van fossiele diesel en is 100% fossielvrij, het wordt namelijk gemaakt van plantaardige afvaloliën. Deze plantaardige afvaloliën zijn afkomstig uit de voedingsmiddelen industrie. Het restproduct wordt verzameld en omgezet in hoogwaardige Blauwe Diesel. Dit heeft twee voordelen: Er is nu een goed doel voor het restproduct van de plantaardige afvalolie en er hoeft voor Blauwe Diesel geen vervuilende voorproductie voor de bij het winnen van de grondstof zoals bij ruwe olie het geval is. 

Blauwe Diesel EN590/20 bestaat voor 20% uit de hoogste kwaliteit HVO-brandstof, en voor 80% meest hoogwaardige fossiele diesel (zonder bio-component). Blauwe Diesel is geen bio-diesel en is FAME-vrij, onder andere hierdoor is Blauwe Diesel het gehele jaar door beveiligd tot minimaal -20 graden Celsius. Hierdoor word de kans op problemen als bacteriegroei en verstopte filters geminimaliseerd.

Oliehandel Schippers kan Blauwe Diesel ook aanbieden in 30% en 50%.

AdBlue & Optispray

Om aan de huidige Euro 6 emissienorm te voldoen, is er in vrachtwagens een speciaal nabehandelingssysteem voor de uitlaatgassen nodig. Hierbij wordt het additief AdBlue (of Optispray) gebruikt.

AdBlue bestaat voor 32,5% uit de grondstof Ureum. Door het op een gecontroleerde manier in het uitlaatsysteem te injecteren, komt ammoniak vrij. Hierdoor ontstaat een chemische reactie en worden stikstofoxiden omgezet in stikstof en water. Dieselmotoren kenmerken zich door de enorme hoeveelheid stikstofoxiden die ze produceren, daarom is het verplicht maatregelen te nemen om dit te minmaliseren, zoals het gebruik van AdBlue.

Optispray wordt ingezet voor langzaam of onregelmatig draaiende motoren. Doordat de motoren langzaam en/of onregelmatig draaien komen ze niet op de temperatuur die nodig is om de hydrolyse(chemisch proces waarbij stikstofoxiden worden omgezet in stikstof en water) plaats te laten vinden. Dit leidt tot kristallisatie van de AdBlue, de gekristalliseerde AdBlue zal leiden tot het verstoppen van de SCR(Selective Catalystic Reduction) in het voertuig. Optispray bevat een zeeptoevoeging waardoor de kristallisatie voorkomen wordt. 

Oliehandel Schippers levert de hoogste kwaliteit AdBlue en Optispray in diverse verpakkingen:

  1. 1000 liter IBC's
  2. 200 liter vaten
  3. 10 liter kannen (alleen AdBlue)